"Nie nam, Panie, nie nam, lecz Twemu Imieniu daj chwałę" (Ps 115,1)

Nasza misja

Jako Fundacja katolicka, naszym nadrzędnym celem jest niesienie pomocy i wsparcia ukraińskim rodzinom dotkniętym przez wojnę. Działamy, aby zapewnić im bezpieczeństwo, podstawowe potrzeby życiowe i poczucie wspólnoty w tych trudnych czasach.

Nasze wartości

W naszej Fundacji kierujemy się chrześcijańskimi wartościami miłości, współczucia i solidarności. Wierzymy, że każdy akt pomocy, mały czy duży, wnosi światło nadziei w życie tych, którzy doświadczają skutków wojny, i jednoczy nas wszystkich w duchu braterstwa i zrozumienia.

Szanowni Państwo,

Jestem katolickim księdzem reprezentującym Parafię Rzymsko-Katolicką we Lwowie pod wezwaniem Jana Pawła II – http://welwowie.com (Ukraina 81130 Lwów-Sokolniki, Stryjska 6).

W lutym 2022 roku założyłem Fundację „Droga do Boga”, ponieważ od 15 lat jako kapłan organizuję pomoc dla samotnych matek, biednych rodzin, bezdomnych, uzależnionych, więźniów. Pomoc skierowana była głównie dla Polaków, ale od 5 lat pomagam również Ukraińcom, a od 2 lat nie tylko pomagam, ale i tutaj na stałe mieszkam.

Powstanie Fundacji zbiegło się z wojną dlatego cała jej działalność została ukierunkowana na pomoc związaną z konsekwencjami wojny. Przez wolontariuszy Fundacji Droga do Boga pomoc może docierać bezpośrednio w ręce osób poszkodowanych przez wojnę, uchodźców, a także dzieciom, młodzieży, osobom starszym i ubogim. Pomagamy też ukraińskim szpitalom i ukraińskim żołnierzom. Przez wsparcie materialne, emocjonalne i edukacyjne staramy się odbudowywać nadzieję i dawać potrzebującym szansę na lepsze jutro.

Zapraszam do zapoznania się z naszą działalnością oraz projektami jakie realizujemy.

ks. Łukasz Leśniak